Vetemjöl och fullkornsmjöl på råg
torsdag 27 oktober 2011
Liten utflykt
I helgen som var åkte vi på en liten utflykt till Vänga kvarn utanför Fristad. Väldigt mysigt! På sommaren kan man sitta ute, precis brevid den forsande ån, och fika, men nu på hösten får man gå in i den gamla kvarnen och sätta sig i det lilla, lilla cafét. Väldigt mysigt och go fika var det också! När vi var där passade jag så klart på att köpa lite mjöl som de maler i kvarnen. Blev faktiskt lite förvånad när jag för ett tag sedan läste på mjölpåsen i skafferiet och insåg att det inte alls bara är mjöl i påsen utan också "mjölbehandlingsmedel"! Tänkte försöka sätta en liten suris på vetemjöl på detta ekologiska mjöl som inte innehåller några tillsattser, eller som det står på påsarna "det är enbart rent mjöl i påsen"! Fick ett tips från kvinnan i cafét också, det ska tydligen fungera bra om man lägger i lite russin i burken för att få igång surdegen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Det tycker jag du ska göra. Så lovar jag att vara en ärlig provsmakare!
SvaraRadera;)