söndag 12 augusti 2012

Alla dessa tankar

För mig innehåller de flesta dagar ganska mycket grubblerier, tankar som far om kring med en väldans fart där inne i huvudet. Och den här dagen är verkligen inget undantag! Skulle kanske behöva göra en storstädning där inne också, inte bara i lägenheten... Så nu, efter en dag full med tankar, hemmafix och lekande med barnen sitter jag här med lite tända ljus och en bit mörk choklad att mumsa på. Det är jag värd!


lördag 11 augusti 2012

Ett i ett...

Dagen idag har verkligen gått i ett! Först en sväng ner till stan för att inhandla 70-årspresent, hem och äta lunch, sen en tur ut till Viskafors för att hälsa på mormor och morfar och mamma som var där på besök. Det var länge sedan vi sågs så det var härligt att få träffa dem igen! Sen in till stan igen för att hämta svärmor och vidare till 70-kalas. Nu är vi precis hemkomna och jag borde väl egentligen lägga mig med en gång, men jag är faktiskt inte trött! Känner mig full av energi och jag tror att det beror på att jag nu faktiskt skött kosten riktigt bra ett tag. Det är en sån stor skillnad när jag gör det! Borde tänka lite mer på det när jag ibland faller i frestelsens gropar!


Mamma (mormor) visar Elin hur man blåser ljud i ett grässtrå.

Att gå på kalas eller bli bortbjuden kan ju ganska ofta innebära problem när det kommer till maten. Var lite rädd att det skulle bjudas på smörgåstårta idag tex, men till min stora förtjusning var det en mycket smaskig buffé det bjöds på med många smaskiga rätter som föll mig mycket väl i smak! Hemma hos mormor vankas det alltid minst två olika slags kakor till kaffet, idag var det nog fyra faktiskt, men idag hade jag med mig mina egna kardemummabullar så att jag kunde sitta där och fika lite jag också.

I morse provade jag för första gången att laga cocospannkakor och de blev väldigt goda. Har många gånger gjort "vanliga" pannkakor med ägg, grädde och fiberhusk, men de här van nog ganska överlägsna får jag säga! Serverade dem med lite rårörda hallon till. Mums!



3 ägg
2,5 dl grädde
½ msk fiberhusk
½ dl cocosflingor
1 msk cocosfett
lite salt

Vispa ägg och salt, tillsätt grädde, cocosflingor, fiberhusk och cocosfett och vispa ordentligt.
Stek i smör eller cocosfett.

Hallonen tinade jag lite och rörde dem sedan mosiga med lite sukrin.

Detta blev 7 små pannkakor som räckte till både mig och barnen. Mumsigt tyckte vi även om dottern tyckte att hallonen var "väldans sura". =)

fredag 10 augusti 2012

Ett nytt försök

Ja, jag gör väl ett nytt försök igen då! Denna gången mest för mig själv känner jag, som en slags dagbok. Vill du läsa är du så klart hjärtligt välkommen!

Sedan sist har jag fått reda på att orsaken till min ständigt återkommande värk är Fibromyalgi, känns skönt att ha ett namn på min följeslagare! Vet att det inte är något farligt när värken kommer och jag kan nu också få lite mer förklaring till varför jag får ont och vad jag kan göra åt det. Skönt! Vad som mer är väldigt skönt är att jag fortfarande mår väldigt bra av min omläggning till lchf-kost, det verkar dessutom som att den kan vara till stor hjälp mot just min värk också!

Idag har jag haft en massa härlig energi och jag har bakat en hel del här hemma i köket. Det har blivit hamburgebröd, kardemummabullar, mandelkex och en jordgubbspaj. Och allt dessutom väldigt lyckat! Skön känsla att få stå i köket och skapa!


Mina goda mandelkex som smakar gott av kardemumma!

2dl mandel
2dl cocos
1½dl hela linfrön
1dl sesamfrön
2dl cashewnötter-naturella

Mixa till mjöl

3 ägg
1tsk bakpulver
1krm salt
1-2msk sukrin
kardemumma efter egen smak

Blanda i detta i mjölet och låt det sedan stå och svälla en stund.
Bre ut smeten på ett bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 15 minuter i 175 grader.
Ta ut och dela i önskad storlek på kexen.
Sänk temperaturen till 75 grader och torka kexen i ca en timma.
Ät och njut! =)